Пай със стъргано тесто
Pita sa rendanim testom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай със стъргано тесто

Пай със стъргано тесто

КК
Готвач
754052793402
Пай със стъргано тесто1 / 3
28/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"С хрупкава коричка и сърце от сладко - идеалният сладкиш за лакомници"

Необходими Продукти

  • олио - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • сладко от боровинки - или друг плод по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти без сладкото се объркват до получаването на гъсто тесто.

Част от него се разстила в тавичка.

Намазва се с тъмен на цвят конфитюр.

Престоява около 15 минути в загрята фурна.

Към останалото тесто се добавя още брашно, за да стане твърдо.

Настъргва се върху конфитюра и паят се пече до пълна готовност.

Паят със стъргано тесто е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: