gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Много пухкави бухти

Много пухкави бухти

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k23k22
Много пухкави бухти
Снимка: Мария Симова
1 / 10
29/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"И топли, и солени все са вкусни - най-неустоимо пухкавите бухти на света"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На едро ренде настържете сиренето, кашкавала и шунката заедно.

Пресейте брашното и смесете с бакпулвера, добавете солта, разбитото яйце, киселото мляко, кетчупа, ригана и смесените и разбъркани сирене, шунка и кашкавал. Омесете средно твърдо хомогенно тесто.

Върху обилно набрашнен плот разточете тестото на кора с 0.5 мм дебелина и нарежете на желаните от вас форми.

Оставете да почине нарязаното тесто за около 10 минути, като през това време нагрейте олиото на бавен огън (много е важно да се пържат на слаб огън).

Пуснете няколко парчета в нагрятата мазнина и пържите до приятно кафяв цвят от двете страни.

Готовите бухти нареждайте върху кухненска хартия, за да попие излишната им мазнина от пърженето. Сервирайте ги топли, неустоимо вкусни са и изстинали.

Много пухкавите бухти са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: