Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Много пухкави бухти

Много пухкави бухти

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Много пухкави бухти
Снимка: Yordanka Kovacheva
9 / 10
29/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"И топли, и солени все са вкусни - най-неустоимо пухкавите бухти на света"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • брашно - 400 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • сирене - 130 г
  • кашкавал - 130 г
  • шунка - 130 г
  • кетчуп - 3 с.л.
  • риган - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На едро ренде настържете сиренето, кашкавала и шунката заедно.

Пресейте брашното и смесете с бакпулвера, добавете солта, разбитото яйце, киселото мляко, кетчупа, ригана и смесените и разбъркани сирене, шунка и кашкавал. Омесете средно твърдо хомогенно тесто.

Върху обилно набрашнен плот разточете тестото на кора с 0.5 мм дебелина и нарежете на желаните от вас форми.

Оставете да почине нарязаното тесто за около 10 минути, като през това време нагрейте олиото на бавен огън (много е важно да се пържат на слаб огън).

Пуснете няколко парчета в нагрятата мазнина и пържите до приятно кафяв цвят от двете страни.

Готовите бухти нареждайте върху кухненска хартия, за да попие излишната им мазнина от пърженето. Сервирайте ги топли, неустоимо вкусни са и изстинали.

Много пухкавите бухти са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Благодаря за идеята ! Бухтичките са много ароматни и апетитни! Имат вкус на пица !
06.06.2017 08:15
2
1
Марияна
Марияна
Ще изпробвам рецептата. До сега не съм срещала бухтички със кетчуп и ригън. Изглеждат много апетитно.
04.06.2017 14:19
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Много вкусни! От ригана и кетчупа тези бухтички имат дъх на пица. Интересна рецепта, която със сигурност бих повторила.
03.06.2017 18:46
1