gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печен боб по селски

Печен боб по селски

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k17k3k15k20
Печен боб по селски
Снимка: Мария Симова
1 / 3
29/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене150 мин.
Общо210 мин.
Порции8
"Не боб като боб, а печен по селски - е няма такава вкусотия"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • пиперки - 2 бр. зелена и червена
  • целина - 1 парче корен
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • масло - 1 кубче (60 г)
  • суха чушка - 1 бр. люта
  • джоджен - 3 клонки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • топла вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от вечерта. На другия ден излейте водата и измийте го много добре. Поставете боба в тенджера със студена вода и варите на слаб огън до готовност, прецедете.

В тава с незалепващо покритие нагрейте олиото и добавете нарязания на кубчета зеленчук (лук, пиперки, моркови и целина), добавете и кубче масло.

Запържете до леко омекване и добавете лютата чушка цяла, посолете. Към тях прибавете доматените пюре и сок и клонките джоджен, разбъркайте.

Изсипете сварения и прецеден боб в тавата при зеленчука и прибавете предварително смесените и добре разтворени на каша в малко студена вода брашно и червен пипер, разбъркайте и налейте топла вода, колкото да се покрият продуктите, разбъркайте и посолете на вкус.

Поставете в предварително нагрята фурна на 200 градуса за около 40 минути до лека и мазна препечена коричка. Невероятно вкусен и топящ се в устата печен боб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: