Ягодови медальони

29/05/2017
Милена Александрова
отМилена АлександроваИноватор41214269
"Дамите носят медальони на шиите си, а лакомниците - в чиниите си "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо150
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • масло - 250 г
  • пудра захар - 250 г
  • жълтък - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • лимонов сок - 1/2 ч.л.
  • крема сирене 100 г
  • ягодово сладко - 100 г
  • ягоди - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото и захарта до пухкав крем. Добавяме постепенно при непрекъснато разбиване жълтъка, две от яйцата, брашното и лимоновия сок. Започваме да месим тестото, като месенето е добре да бъде по-продължително.

Оставяме го за 20 минути, след което го разточваме на тънко. С нож изрязваме и оформяме правоъгълник. От този правоъгълник трябва да си изрежем 12 малки правоъгълника, с приблизителни размери 6х12 см

Шест от правоъгълниците отделяме и ги намазваме първо с крема сирене, а отгоре върху крема сиренето сипваме и размазваме и по малко ягодово сладко.

Ягодите разрязваме на тънки филийки и поставяме по една филийка върху всеки от отделените тестени ненамазани правоъгълници. Изрязваме ягодка заедно с тестото и така ги поставаме заедно върху намазан с крема сирене и сладко правоъгълник.

Вдигаме и другата част от тестения правоъгълник, който в средата вече има дупка и поставяме, така че да си пасне точно на мястото около ягодката.

Притискаме с вилица навсякъде по ръбчетата, мажем с разбито яйце и подреждаме в тавичка, покрита с хартия за печене.

След изпичане поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар