Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Бутер Сладкиши»Сладкиш Париж-Брест с ягоди

Сладкиш Париж-Брест с ягоди

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Сладкиш Париж-Брест с ягоди
Снимка: Sevdalina Irikova
3 / 4
29/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Когато един сладкиш се казва така, то непременно трябва да бъде опитан от всички романтични души"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 опаковка (800 г) Белла
  • яйце - 1 бр.
  • бадеми - 30 г филирани
  • пудра захар - 1 - 2 с.л., за поръсване
  • За крема
  • масло - 60 г меко
  • пудра захар - 120 г
  • черен шоколад - 200 г, разтопен на водна баня
  • крем сирене - 400 г (или 200 г крем сирене + 200 г заквасена сметана)
  • ванилия - 1 ч.л. чист екстракт (или 2 - 3 прахчета)
  • За декорация
  • захаросани фигурки
  • бял бъз - цветчета
  • ягоди - 200 г свежи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Неустоим и ефектен френски десерт - хрупкаво многолистно тесто със запечени бадеми, гарнирано с лек крем и свежи сезонни плодове.

Размразяваме бутертестото, като го прехвърлим от предната вечер в хладилника или за около 40 минути на стайна температура.

Разбиваме маслото с пудрата захар, добавяме разтопения шоколад и ванилията до пухкав крем.

Постепенно прибавяме крем сиренето, като не преставаме да разбиваме, до получаването на гладък крем, покриваме със свежо фолио и съхраняваме в хладилника.

Загряваме предварително фурната до 220-200 градуса с вентилатор и покриваме дъното на плитка тава с хартия за печене.

Разстиламе бутертестото върху леко набрашнена работна повърхност (или листа, в който са опаковани) и с резец или тънкостенна купа изрязваме четен брой кръгове с диаметър около 10 см (или по избор).

С по-малък резец или тънкостенна чаша (5-6 см) изрязваме центъра на вече изрязаните кръгове, за да се получи нещо като поничка.

Намазваме с разбито яйце половината от бутерринговете и ги похлупваме с останалите, като притискаме по краищата на тестото, за да не се отделят при печене.

Намазваме отново с разбито яйце и поръсваме с филирани бадеми.

Печем в предварително загрята до 220 или 200градуса с вентилатор фурна около 20 минути или до златисто кафяво.

Оставяме изпечените бутеррингове да се охладят напълно върху решетка и разрязваме с остър нож надлъжно през средата.

Прехвърляме крема в пош с накрайник и шприцоваме или нанасяме с лъжичка върху долната половина от разрязания бутерринг, гарнираме с резенчета ягоди и похлупваме с горната половина.

Преди да поднесем, поръсваме с пудра захар.

Включваме фантазия и креативност и декорираме с разтопен шоколад и ягоди.

Бележка: В рецептата можем да заменим основата на тестото с понички.

За бял крем използваме бял шоколад, а плодовете са заменими според сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: