Постен кекс Медовик
Posni kolač Medovik
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Постен кекс Медовик

Постен кекс Медовик

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k21k21
31/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Разкошен кекс за всички, които постят и не само"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте за кратко стафидите с вряла вода, прецедете и ги подсушете, добавете счуканите орехи и смесете със щипка брашно.

Изсипете захарта в тиган с няколко капки вода на среден огън и бъркайте, докато получите карамел. След което налейте топлата вода внимателно в тигана и варите, докато карамелът се разтвори напълно.

Налейте карамелената вода в купа и оставете да се поохлади, след което добавете олиото, меда, ваниловата захар и пресятото брашно с бакпулвера, разбъркайте.

Тестото трябва да е гъсто - добавете смесените стафиди и орехи, разбъркайте.

Изсипете сместа в намазана с малко олио и поръсена с брашно форма за кекс и отгоре изравнете, поставете във фурна нагрята на 180 градуса и печете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: