Предястие пиленца

Предястие пиленца

ЗорицаЗорица
Гуру
1k8k4k3k6
Предястие пиленца
Снимка: Зорица
1 / 2
31/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
"Когато едно предястие е приготвено с толкова любов и въображение, много наздравици ще се вдигнат"

Необходими Продукти

  • домати - 4 бр.
  • цедено кисело мляко - 250 г
  • крема сирене - 1/2 опаковка
  • орехи - 3 бр.
  • копър - 1/2 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • оцет
  • зеле - 1/4 малка зелка
  • магданоз - няколко стръка
  • морков - няколко колелца
  • маслина - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - 8 зърна или бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите почистваме, измиваме и с помощта на остър нож изрязваме капачета, които отделяме настрани.

В купа смесваме цеденото мляко, крема сиренето, пресованата скилидка чесън, наситнения копър, счуканите орехови ядки, една лъжица зехтин и сол на вкус. Разбъркваме хубаво и оставяме настрани.

Издълбаваме доматите с нож и лъжичка и пълним със сместа.

Зелето настъргваме и подправяме със зехтин, оцет, сол и нарязан магданоз, след което слагаме като основа в чинията.

Върху него слагаме напълнените домати, слагаме им по едно капаче и от колелцата морков и маслинките изрязваме устичка (клюн) и носле.

От зърната чер пипер (или бахар) слагаме за очички. Закрепваме отзад на всяко доматче по стрък магданоз за опашка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: