Хрупкави карначета на барбекю

03/06/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 845
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • кърначета - 1 кг
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • вино - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • мазнина
  • лук - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционираните карначета, нанизани върху шишчета на охлюв, накиснете за една нощ в смес от виното, оцета, захарта и малко сол.

Течността трябва да ги покрие, а при нужда се долива малко вода. Внимавайте да не ги спукате. По желание в тази марината добавете и едро нарязаните глави лук.

На следващия ден оставете карначетата добре да се отцедят и изсъхнат за няколко часа. Поръсете ги със сол и черен пипер и ги метнете върху барбекюто.

Изпечете ги до готовност, като между тях слагате и парчета лук.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар