Дъгова пъстърва с магданоз и розмарин
Dužičasta pastrmka sa peršunom i ruzmarinom
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Дъгова пъстърва с магданоз и розмарин

Дъгова пъстърва с магданоз и розмарин

VeselinaVeselina
Готвач
2702k7711k3
Дъгова пъстърва с магданоз и розмарин
Снимка: Veselina
1 / 2
01/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Семпло, елегантно и много ароматно ястие, което определено впечатлява"

Необходими Продукти

  • дъгова пъстърва - 2 бр.
  • зехтин - 5 с.л. Екстра Върджин
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бял пипер - на вкус
  • магданоз - 1 връзка пресен
  • розмарин - - 1 клонка пресен
  • лимон - ½ бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме 2 бр. дъгова пъстърва и я измиваме със студена вода. Посоляваме я от всички страни, включително и корема. Слагаме сол на вкус, както и черен и бял пипер.

Поръсваме от всички страни и с черен и бял пипер. Поръсваме със зехтин корема и цялата риба.

Измиваме 1 връзка магданоз и го режем на дребно. Накъсваме игличките на пресният розмарин и го смесваме с магданоза.

Слагаме от тях в корема около 2/3 части. Другата 1/3 слагаме върху рибите. Измиваме лимона и го режем на шайби.

От тях слагаме в корема на рибите и отгоре им. В малка тава, застлана с хартия за печене, слагаме плътно двете риби и обвиваме с фолио отгоре.

Печем на 180-200 градуса в загрята фурна за 45 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: