Напукани селски курабии

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
20/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
30
"Превърнете дефекта в ефект - смело опечете курабийки и не се притеснявайте, че ще се напукат"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч. разтопено
  • лимон - 1 бр. кората
  • ванилии - 5 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • брашно - за меко тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете единия жълтък и покрийте с 1 с.л. олио. С миксер разбийте яйцата, добавете захарта, разтопеното масло, киселото мляко със загасената в него сода, ванилиите и настърганата лимонова кора, разбъркайте, за да се смесят добре всички съставки.

С голяма лъжица добавяйте брашно и бъркайте, докато стане трудно за бъркане, тогава започнете да месите със ръце върху набрашнен плот добавяйки брашно до меко тесто (докато спре да лепи по ръцете).

От тестото оформете топчета колкото голям орех, подредете ги на разстояние едно от друго в тава постлана с хартия за печене.

Намажете курабийките с заделения разбит жълтък, поръсете обилно с кристална захар и печете в предварително нагрята фурна на около 180 градуса до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#182879
Потребител#182879
Така и не получих полагащите ми се точки за избрана заглавна снимка...
15.10.2017 17:01
4
1
Покажи всички подкоментари