gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени чушки с ориз, гъби и домати

Пълнени чушки с ориз, гъби и домати

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6168442
Пълнени чушки с ориз, гъби и домати
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 4
03/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7
"Свежи постни пълнени чушки - кой иска една порция"

Необходими Продукти

  • чушки - 17 бр. средни
  • лук - 2 глави
  • гъби - 500 г
  • ориз - 1 и 1/3 ч.ч.
  • олио - 100 мл
  • домати - 1 консерва цели
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 3 щипки
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и изчиствате чушките от дръжките. Обелвате и нарязвате лука. В дълбок тиган слагате 100 мл олио да се загрее и запържвате лука.

Измивате гъбите и ги нарязвате, добавяте ги към лука и те да се запържат, така ще намалят обема си.

Ориза го изчиствате и измивате, добавяте го към гъбите и бъркате, да не се захване за дъното.

Добавяте доматите към ориза, като единият вариант е да ги пасирате, другият да ги нарежете. Аз ги нарязах.

Добавяте 1/2 ч.ч. вода и гответе до полуготовност на ориза, трябва да е все още твърд, но да е поел водата и сока от доматите.

Подправете с черен пипер, сол и магданоз, който сте измисли и нарязали на ситно. Оставете си от магданоза за украса, ако желаете.

Напълнете чушките с помощта на чаена лъжичка и ги наредете в тава.

Сипете вода, колкото да ги покрие и сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за 40-45 мин.

След като са готови поръсете с магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: