Печен толстолоб

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3117k
11/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне130 мин.
Готвене30 мин.
Общо160 мин.
Порции4
"Забравете за предразсъдъците, че риба и мляко не бива да се комбинират и опитайте нашата рецепта за печен толстолоб!"

Необходими Продукти

  • толстолоб - 4 големи котлета
  • прясно мляко - 1 л
  • чесън - на прах
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • кайенски пипер - на вкус
  • бял пипер - на вкус
  • розмарин - 1 ч.л. натрошен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете котлетите толстолоб и хубаво ги натъркайте със сол, чесън на прах и останалите подправки на около.

Сложете ги в намазнена тава, поръсете с малко скълцан магданоз и по желание нарежете едро лук и го разпределете между котлетите.

Полейте рибата със струйка зехтин и я покрийте със свежо фолио. Оставете в хладилник, за да овкусява за 1-2 часа.

След това залейте отгоре с прясното мляко и сложете толстолоба на фурна да се пече за 30 минути на 200 градуса.

Така приготвена печената риба става невероятно крехка.

Печеният толстолоб е готов.

Рейтинг

5 8
4 2
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка: