Пълнени тиквички с патладжан и доматен сос

03/06/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4548912825
"Лятно ястие с неустоим аромат на босилек - наслада за сетивата "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 975
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зеленчуците. Обелете и нарежете патладжана на малки кубчета. Посолете леко и оставете настрана докато приготвите другите зеленчуци.

Срежете тиквичките на две по дължина и с малка лъжичка издълбайте вътрешността, като внимавате да не направите дупки в лодките. Нарежете сърцевината на тиквичките на дребно. Нарежете лука на тънки полумесеци, а чери доматите на малки кубчета.

Загрейте една супена лъжица от зехтина в дълбок тиган на умерена температура и сотирайте лука и патладжана за около 5 мин. Добавете вътрешността на тиквичките и чери доматите. Разбъркайте хубаво, овкусете с черен пипер. Гответе около 5 минути и отстранете от котлона.

В купа смесете доматите на кубчета с едната супена лъжица зехтин и босилека. Овкусете с малко сол и щипка захар. На дъното на тавичка изсипете доматите, отгоре подредете лодките от тиквички. Напълнете ги със зеленчуковата плънка.

Запечете във фурна загрята на 180 градуса за около 40 мин. При готовност, включете грила на печката, поръсете тиквичките с парченца скаморца или настърган кашкавал и запечете за 5-10 минути до разтопяването му.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар