Разядка с катък и пукани люти чушлета

04/06/2017
"Перфектното ракиено мезе, с което ще вдигате наздравица след наздравица "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 328
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистваме печените чушки, лютите пукани чушлета и патладжана от люспите и семките (важи за чушките и чушлетата).

Слагаме ги в купа, заедно с катъка и майонезата. Разбиваме с пасатор до хомогенност.

В зависимост от това, колко люти са чушлетата, можем да увеличим или редуцираме броя им. Аз добавих към разядката и 1-2 с.л. от сладко- киселия сос на чушлетата от буркана.

По желание може да си добавите копър или магданоз към сместа.

Готовата разядка хапваме на филийка или като мезе за ракийка.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар