Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена балтийска цаца

Пържена балтийска цаца

Пържена балтийска цаца
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"По-голяма цаца - повече бира и все същият познат вкус"

Необходими Продукти

  • цаца - 800 г балтийска
  • брашно
  • червен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме цацата, като премахваме главата и вътрешностите. Измиваме я.

В дълбока чиния поставяме брашното, червения пипер и солта. Разбъркваме добре.

Вземаме всяка една рибка, потапяме я в сместа от двете страни, изтръскваме добре и поставяме в тигана. Предварително сме загрели олиото.

Пържим и от двете страни до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: