gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня болонезе

Лазаня болонезе

Диляна Диляна
Новак
21297
10/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Тази лазаня изобщо не е диетична, но за сметка на това ще оберете всички овации с нея"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 250 грама
  • кайма - 500 грама
  • домати - 800 грама консерва
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава или 3 стръка пресен
  • кашкавал - 200 грама
  • босилек - Пресен или сух
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в много малко мазнина наразяния на ситно лук и морков. Добавете каймата, като с помощта на дървена лъжица разбърквате сместа, така че каймата да се отдели на дребни парченца. Добавете доматите, босилека, солта и черния пипер. Оставете на слаб огън да къкри, докато сместа се сгъсти.

Пуснете корите лазаня в голяма тенджера с повечко вода и малко зехтин, само докато омекнат, като внимавате да не се слепят.

Отделете около 50 грама кашкавал и започнете да редите в средно голяма тава един ред сос, кашкавал и ред кори и така до изчерпване на продуктите, като започнете с ред сос. Запечете на 220 градуса в продължение на 15 минути, след което поръсете с отделения кашкавал и печете в продължение на още 5-6 минути.

От посочените продукти излизат 6 порции лазаня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
516
416
36
22
10
Дай твоята оценка: