gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня болонезе

Лазаня болонезе

Диляна Диляна
Новак
21188
10/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"Тази лазаня изобщо не е диетична, но за сметка на това ще оберете всички овации с нея"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в много малко мазнина наразяния на ситно лук и морков. Добавете каймата, като с помощта на дървена лъжица разбърквате сместа, така че каймата да се отдели на дребни парченца. Добавете доматите, босилека, солта и черния пипер. Оставете на слаб огън да къкри, докато сместа се сгъсти.

Пуснете корите лазаня в голяма тенджера с повечко вода и малко зехтин, само докато омекнат, като внимавате да не се слепят.

Отделете около 50 грама кашкавал и започнете да редите в средно голяма тава един ред сос, кашкавал и ред кори и така до изчерпване на продуктите, като започнете с ред сос. Запечете на 220 градуса в продължение на 15 минути, след което поръсете с отделения кашкавал и печете в продължение на още 5-6 минути.

От посочените продукти излизат 6 порции лазаня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 15
4 16
3 6
2 2
1 0
Дай твоята оценка: