Медена торта с шоколад и ягоди

04/06/2017
"Една торта, заради която ни се иска да имаме рожден ден поне по веднъж в месеца "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо827
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете брашното, киселото мляко, содата, меда, канелата, ванилията и олиото. Разбъркайте до хомогенизиране. Разделете получената смес на две части.

Изсипете едната част в подходяща тавичка за печене, застлана с намазнена домакинска хартия. Изпечете на 160 градуса до готовност, като проверите с дървено шишче.

Отстранете блата от хартията и го оставете да се охлади. Постъпете по същия начин и с втората част от сместа.

Направете сироп, като сложите водата в подходящ съд заедно със захарта и загрейте до кипване.
Сиропирайте блатовете със захарен сироп. Охладете.

Разбийте сметаната на гъст крем. Намажете блатовете с крема и сглобете тортата. Намажете от всички страни.

Разтопете маслото и шоколада на водна баня.

Полейте тортата с шоколад. Гарнирайте върху шоколада с ягодови парченца и сметана, а от страни с орехови ядки. Полейте ягодите с желатин, разтворен по указания на пакета начин.

Поръсете с кокосови стърготини.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар