Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от леща»Кремообразна супа от червена леща

Кремообразна супа от червена леща

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Кремообразна супа от червена леща
Снимка: Evgenia
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ако лещата ви е омръзнала, опитайте тази свежа рецепта за кремообразна леща със зелени подправки - истински трепач"

Необходими Продукти

  • червена леща - 250 г (1/2 пакет)
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • домати - 1/2 ч.ч. пасирани пресни доматки
  • къри
  • куркума
  • кимион
  • пушен червен пипер
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно зеленчуците и ги запържете в олиото. Добавете червената леща и залейте с вряща вода.

Оставете докато лещата се свари. Това обикновено е между 15-20 минути. Добавете доматите и подправките.

Внимавайте със солта, тъй като след досваряване тя се усеща по-интензивно. Може да посолите супата, след като я свалите от котлона.

Готовата леща пасирайте, но не напълно. Така хем ще се усещат парченца леща и зеленчуци, хем супата от леща ще стане плътна и кремообразна.

Поднесете кремсупата топла със зелени подправки.

Кремообразната супа от червена леща е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: