Кебап от пуешко месо с ориз
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Кебап»Кебап от пуешко месо с ориз

Кебап от пуешко месо с ориз

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8927k3k2k1
Кебап от пуешко месо с ориз
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
06/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
"Свежи идеш за вашата трапеза - ефектен кебап, който заслужава ГигаЛайк"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства от тлъстините и се нарязва на кубчета.

Зеленчуците /морков, лук и целина/ се измиват, почистват и нарязват на ситни кубчета.

Месото задушаваме в 100 мл от бульона в подходящ съд, като се подправя само с пипер. Добавяме и малко чесън.

Когато то се задуши, се добавят и зеленчуците. Разбъркваме добре и добавяме няколко парченца масло.

Следват пресните и ароматни подправки - мащерка, чубрица и магданоз. Посоляваме. Прибавяме доматите от консерва плюс щипка захар.

Като заврят доматите, изливаме останалият бульон, така че да покрие месото и зеленчуците. Оставяме ястието да къкри на слаб огън, до готовност.

В тиган с малко масло и зехтин, слагаме предварително сварения ориз.

Сервираме ястието, гарнирано с оформено човече от ориз. Аранжираме с пресни зеленчуци и зелени подправки.

Външният вид на поднесените ястия играе огромна роля за първоначалното възприятие у детето.

Да се постараем още от най-ранна детска възраст да възпитаме у него вкус към храната, която да бъде разнообразна и здравословна.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: