Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена Салата»Здравословна салата с пуешко филе

Здравословна салата с пуешко филе

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Здравословна салата с пуешко филе3 / 3
06/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Заедно ще превърнем приготвяне на вкусна и здравословна храна в мисия"

Необходими Продукти

  • За салатата
  • пуешко филе - 1 бр.
  • яйца - 4 бр. размер М
  • репички - 1 бр. връзка
  • салата айсберг - ½ бр.
  • зелена салата - 1 бр.
  • зелен лук - 2 стръка
  • чушки - 1 бр. зелена
  • орехи - 20 г
  • крутони - 50 г от пълнозърнест хляб
  • чесън - 1 глава
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • за дресинга
  • лимонов сок - сока от ½ лимон
  • горчица - 1 с.л.
  • зехтин - 20 мл студено пресован
  • мед - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото филе се обработва топлинно с кожата, затова го почистваме само от сухожилията.

Загряваме тиган, в който сипваме 1 с.л. зехтин. Изпържваме месото от двете страни, като го поръсвате със сол и черен пипер.

Приготвяме го до златисто, като внимаваме да не стане прекалено сухо.

Главата чесън я увиваме в парче алуминиево фолио и го запичаме за 10-15 минути на 200 градуса.

През това време сваряваме яйцата. Ореховите ядки сме накиснали от вечерта, като сме им сменили на два-три пъти водата.

За дресинга смесваме лимоновия сок и горчицата, овкусяваме със сол и черен пипер.

Добавяме меда и зехтина на струйка. Обелваме чесъна и го пасираме. Разбъркваме дресинга, докато се получи хомогенна смес.

В салатиера слагаме накъсаните на едро айсберг и листата от зелената салата.

Към тях добавяме лука, чушката и репичките. Преди да сервираме, заливаме с дресинга и смесваме внимателно.

Разпределяме в чинии. Поръсваме с ореховите ядки, крутоните и разрязани на четвъртинки сварени яйца.

Отстраняваме кожата от пуешкото месо, което режем на филийки от по 1 см.

Подреждаме го върху салатата. Аранжираме със ситно нарязан магданоз и маслина.

Съвет: Отстранената запържена кожа от филето можете да нарежете на парченца и да я запечете във фурната.

Чудесно вкусово допълнение към салатата, за почитателите на чипс от запечена пуешка кожичка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: