Шишчета от пуешко месо със зеленчуци

06/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор5702126141
"За тези уникални шишчета никой няма нужда от втора покана, нали "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо466
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • За кюфтенцата
  • пуешко месо - 500 г
  • червен лук - 1/2 глава
  • яйцa - 1 бр. размер L
  • галета - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чили на прах - 1/2 к.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • Зеленчуци за шишчетата
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • картофи - 200 г пресни бейби
  • За гарнитура
  • зелена салата - 1 бр.
  • пресен лук - 5 стръка
  • магданоз
  • лимонов сок - сока от 1/2 лимон
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • маково семе - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото месо почистваме от кожата и жилите. Нарязваме на парчета и смиламе в блендер. След като извадя смляното месо блендирам и лука.

В подходящ съд смесваме готовата кайма, зехтина, яйцето, галетата и лукът.

Овкусяваме със сол и черен пипер. Омесваме каймата. От нея оформяме кюфтенца с големината на пинг-понг, като потопяваме ръцете си във вода, за да не лепнат от сместа.

Измиваме и подсушаваме картофите. Внимателно ги изрязваме, с помощта на нож и оформяме като гъбки. Посоляваме ги.

Подреждаме кюфтенцата и картофите в тава, постлана с хартия за печене. В предварително загрята фурна запичаме за около 20 минути на 200 градуса.

Изваждаме ги от фурната и оставяме настрана. Измиваме чушките и ги подсушаваме.

Нарязваме ги на резенчета, с дебелина 1 см. Готови сме да подредим шишчетата. Запичаме ги на грил тиган за 6 минути.

Приготвяме салатата от изброените продукти. Заливаме със зехтина и лимоновият сок. Посоляваме и поръсваме със семена от мак.

Сервираме шишчетата в чинии върху зелената салата.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар