gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Млечен Сладолед»Домашен сладолед Страчатела

Домашен сладолед Страчатела

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3692k67k
03/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции5
"Спечелихте ни още на сладолед, но когато разбрахме, че е и страчитела, просто няма как да устоим!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл пълномаслено
  • яйца - 3 броя пресни
  • захар - 100 г пудра + още 100 г
  • ванилия - 2 прахчета или 1 шушулка
  • сметана - 500 мл пърномаслена течна
  • кондензирано мляко - 1 кутийка
  • шоколад - 150 - 200 г натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте много добре яйцата със 100 г пудра захар и течната ванилия. Ако използвате шушулка, я остържете и я сложете в загряното прясно мляко. По желание след това го прецедете, за да премахнете топченцата ванилия.

Половината от прясното мляко налейте към яйцата на тънка струйка при непрекъснато разбиване с миксер.

След това яйчната смес налейте в останалото прясно мляко и пак разбивайте.

Сложете съда на слаб котлон да се вари за няколко минути, бъркайте и след това оставете напълно да изстине.

Разбийте течната сметана със захарта на пухкав сняг и внимателно я съединете с яйчната смес, като разбивате пак с миксер. Доливайте кондензираното мляко при непрекъснато разбиване и по желание добавете още пудра захар.

Прехвърлете сместа за сладоледа в подходящ съд за замразяване и сложете в камерата за 3 часа.

През интервал от време на 3-4 пъти вадете сметановия сладолед и го разбивайте с миксер. По този начин се избягва образуването на кристали.

При последното разбиване добавете и ситно натрошения черен шоколад.

Върнете в камерата да се замрази докрай.

Поднесете домашния сладолед Страчатела на топки и по желание гарниран с шоколадов топинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 11
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: