Вкусни лозови сармички с ориз
Ukusne sarmice od loze sa pirinčemВкусная долма с рисом
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Вкусни лозови сармички с ориз

Вкусни лозови сармички с ориз

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367152065732
Вкусни лозови сармички с ориз1 / 3
08/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции7
"Класически постни лозови сармички, които всички ние така обичаме"

Необходими Продукти

  • ориз - 500 г
  • лозови листа - 1 буркан
  • лук - 2 глави / стар/
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 150 г от консерва
  • олио - 50 мл
  • сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чубрица - 2 щипки
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и обелете лука и го нарежете на дребно. Същото направете и с морковите.

Сгорещете олиото и задушете зеленчуците. Когато са готови добавете ориза, запържете за кратко, след което добавете вода.

Докато водата изври нарежете доматите от консерва на дребни кубчета и ги прибавете към плънката. След като водата изври ги добавете, заедно със сока и наситнения магданоз.

С така получената плънка напълнете и завийте всички листа и наредете в дълбока тенджера, в която предварително на дъното сте сложили няколко от лозовите листа.

Когато тенджерата се напълни, долейте вода, колкото да покрие сармите, покрийте с чиния с отвора на долу и варете на слаб огън до пълна готовност! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: