Яхния зелен боб с кайма
Paprikaš sa boranijom i mlevenim mesom

Яхния зелен боб с кайма

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4512k2k1k5
Яхния зелен боб с кайма
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
08/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Бърза яхния за заети домакини - ястие, което се приготвя за нула време"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият боб се почиства, нарязва и слага за 2 минути във вряща вода, след което се отцежда и се оставя настрани.

Каймата заедно с нарязаните на дребно лук и морков се запържват за 5 минути с мазнина, след което се добавят подправки на вкус, доматеното пюре и 2 ч.ч. вода.

Връщате зеления боб при останалите продукти и оставяте на котлона още десетина минути да поври.

Прехвърляте в тава и запичате леко за още 10-15 минути като е хубаво да не чакате всичката вода да се изпари, а да оставите и сосче. Поднася се топло с кисело мляко или майонеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: