Солени еклери

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Солени еклери1 / 4
09/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Солени еклерчета, които гъделичкат въображението ни. Сега остава само да решим с какъв крем да ги напълним!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • масло - 80 г + още малко за намазване на тавата
  • брашно - 150 г
  • сирене - 150 г по избор Груйер, синьо сирене, пармезан...
  • вода - 150 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - прясно смлян, на вкус
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата да заври в тенджерка с дебело дъно заедно с маслото и солта. Щом заври, сипете наведнъж брашното и бъркайте енергично на слаб котлон, докато се отлепи тестото от стените.

Снемете от котлона и добавете едно по едно яйцата, като разбърквате много добре след всяко. Към хомогенното тесто добавете индийското орехче, черен пипер по желание и настърганото сирене, ако е твърдо и натрошено, ако е меко.

Сипете сместа в шприц и шприцовайте солените еклери върху тава с хартия за печене на разстояние едно от друго.

Сложете ги да се изпекат в предварително загрята фурна на 200 градуса фурна за около 25 минути. Не отваряйте врата, а ги наблюдавайте през нея.

Изпечените солени елери оставете да се охладят на отворена врата на фурната. По желание може да ги напълните със солен крем отзаквасена сметана, майонеза и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
44
31
21
10
Дай твоята оценка: