gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гъби кладница със сметанов сос

Гъби кладница със сметанов сос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5014k
Гъби кладница със сметанов сос1 / 2
09/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2-3
"Вкусно ястие, която може да приготвите с гъби кладница, купени или набрани лично от вас!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте кладницата и отрежете твърдата долна част на пънчетата. Загрейте маслото в съд на котлона и добавете стрък мащерка.

След 1 минута добавете нарязаните гъби, разбъркайте и оставете да се задушават за няколко минути.

След това добавете скълцания или пресован чесън и извадете клонката мащерка. Оставете за още няколко минути, докато кладницата хубаво омекне.

Не е нужно да я задушавате много, защото може да стане жилава. Добавете сол, щипка захар, прясно смлян черен пипер и и индийското орехче. Разбийте сметаната и я добавете към гъбите.

Разбъркайте за 1-2 минути и снемете от котлона и разбъркайте с прясно накълцан копър. Поднесете гъбите кладница с гарнитура от картофена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 15
4 6
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: