Мариновани свински гърди с горчица на скара

10/06/2017
Теодора
отТеодораНовак3
"Свински гърди, изпечени до съвършенство и свежа салата - какво повече може да иска човек?"
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 588
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински гърди - 4
  • За маринатата
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • френска горчица - 1 ч.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • подправка за скара с чесън
  • кимион
  • За табулето
  • кускус - 250 г
  • домати - 4 бр.
  • лук - 1 връзка зелената част
  • магданоз - 2 връзки
  • чесън - 4 скилидки
  • лимон - 1 бр.
  • мента - 3/4 листенца
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте съставките за маринатата заедно. Гърдите престояват в маринатата 5 часа. След това ги изпичаме на скара.

Табуле:
Кускусът се приготвя, изцежда се и се оставя са изстине.

Нарязва се на ситно магданозът, лукът, а чесънът се настъргва. Настъргва се и малко кора от лимон и се изстисква сокът, с който се овкусява лукът и магданозът, солта и олиото.

Доматите се почистват от семената и се нарязват на ситно и се прибавя ментата, а накрая се прибавя и кускус. Разбърква се и се оставя да престои поне час.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар