Печени кайсии с мед и маскарпоне
Pečene kajsije sa medom i maskarponeom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печени кайсии с мед и маскарпоне

Печени кайсии с мед и маскарпоне

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k32k16k18k12
Печени кайсии с мед и маскарпоне
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
10/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
16 мин.
Порции
3
"Разкошен бърз десерт, който става любим от първата хапка!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срежете на две кайсиите и отстранете костилките. Измийте добре и оваляйте в кристална захар.

Загрейте маслото в тиган на среден огън (може да капнете няколко капки зехтин, за да се подсигурите, че няма да прегори). Поставете кайсиите с месестата част отдолу и запечете, докато започнат да се карамелизират от захарта и маслото. Обърнете и от другата страна, като увеличите малко огъня. По 2-3 минутки от всяка страна е достатъчно.

Запечените и карамелизирани кайсии оставете да се охладят леко и през това време смесете Маскарпонето с меда до гладък крем.

Слагайте по лъжичка от крема върху всяка половинка кайсийка и поръсвайте с крокан и накълцани листа от мента за свежест.

Сервирайте леко топли или напълно охладени - и в двата случая са невероятно вкусни.

Разкошен бърз десерт, който става любим от първата хапка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка: