gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска Супа»Чорба от свински крачета

Чорба от свински крачета

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
Чорба от свински крачета1 / 4
10/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
"Чорба от свински крачета не отказваме, НИКОГА, дори и в разгара на лятото!"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 4 броя
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - 10 зърна
  • прясно мляко - около 500 мл
  • масло - 80 г
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • сол
  • черен пипер - млян на вкус
  • чили - лют червен пипер на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените свински крачета се слагат в тенджера под налягане с вода заедно с дафиновите листа и черния пипер. Вари се за около 50 минути, след като заври водата.

След това бульонът се прецежда в друга тенджера, а месото от крачетата се отделя и нарязва. Бульонът се слага на котлона, сипва се месото и топлото прясно мляко.

Отделно се загрява маслото и в него се запържват брашното и червения пипер. Запръжката се разрежда с малко от супата и се изсипва към готовата чорба. Накрая се овкусява със сол и млян червен пипер.

Поднесете чорбата от свински крачета с пасиран чесън, оцет, чили и хрян по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 17
4 8
3 8
2 0
1 0
Дай твоята оценка: