Сладкиш с кайсии и череши

12/06/2017
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф77370146431
"Неизказани, но удържани обещания за вкусна наслада - сладкиш с кайсии и череши "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 401
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170-180 градуса; Тортена форма диаметър около 24 см, покрита с хартия (включително и бордът ѝ).

С миксер на висока скорост се разбиват яйцата и захарта до побеляване. Добавя се пюрето от кайсии, след това на три пъти брашното с бакпулвера, а след това и мекото масло. Добавя се и ванилията. Разбива се на ниска скорост на миксера, само докато се обединят съставките.

Сместа се изсипва в тортената форма, като се отделят около 2 до 3 с л. от тестото. Заравнява се с шпатула. Отгоре се подреждат резенчета кайсии, а между тях се поставят половинки с череши.

Към отделената смес се добавят около 2 с.л. хладка вода, разбърква се с лъжичка и се покапва върху плодовете. Не е необходимо да се покрива изцяло.

Пече се на 180 -170 градуса около 30-40 мин или до суха клечка.

Сладкишът се изважда от фурната и след 10 минути се отстранява бордът и се отваря хартията, за да не се овлажни.

Напълно изстинал се поръсва с пудра захар.

Източник: Кулинарен блог Ани Шакарянподобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар