gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Глазирани ребърца на скара

Глазирани ребърца на скара

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k5k5
Глазирани ребърца на скара
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 7ВИДЕО
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
"В сезона на скарите изненадайте всички с най-вкусните и сочни глазирани ребърца"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребърца разделете на големи парчета от по 5-6 ребърца и осолете с хималайската сол. Подредете ги плътно в плаке.

В купа разбъркайте всички подправки и към тях добавете малко хладка вода, за да се разтопи хубаво медът, горчицата и чили сосът.

Намажете ребърцата със сместа от двете страни и оставете в хладилник покрити с домакинско фолио.

За най-добро овкусяване е хубаво да постоят няколко часа, след което можете да ги печете на загрята скара, като мажете докато се пекат за великолепното глазиране, което се получава.

Сервирате ребърцата на дъска с лимони и подправки.

Глазираните ребърца на скара са готови.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: