Безглутенова лазаня

13/06/2017
Мими А.
отМими А.Иноватор41614269
"Сочна лазаня с тиквички - безглутеново изкушение за лакомници "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо241
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме тиквичките на филии по дължина (на тънко). Посоляваме ги и ги подреждаме върху домакинска хартия. Оставяме ги, така да се отнеме влагата от тях.

Обезкостяваме бутчетата и смиламе месото на кайма. Нарязваме чушката, лука и чесъна на ситно и ги запържваме с малко мазнина за около 5 минути.

Към тях добавяме и пилешката кайма и задушаваме още 10 минути, след което сипваме доматения сос и готвим до сгъстяване. Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус и добавяме босилека. Отместваме от котлона.

Настъргваме кашкавала и намачкване прясното сирене.

В тавичка за печене сипваме малко мазнина на дъното и подреждаме един пласт тиквички. Върху тях нарушаване от кашкавала и сиренето. Продължаваме с един слой пилешко със сос.

Така редуваме още веднъж от трите слоя, като завършваме с пилешко със сос. Нарязваме моцарелата на филийки и подреждаме върху ястието.

Печем лазанята на умерена температура до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар