Мелба с домашен сладолед, горски ягоди и кайсии
Voćni kup sa domaćim sladoledom, šumskim jagodama i kajsijama
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Мелба»Мелба с домашен сладолед, горски ягоди и кайсии

Мелба с домашен сладолед, горски ягоди и кайсии

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k8k6
Мелба с домашен сладолед, горски ягоди и кайсии
Снимка: Зорица
1 / 3
07/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Сервира се веднага, консумира се с удоволствие!"

Необходими Продукти

  • за сладоледа
  • банани - 4 бр.
  • мед - 5 с.л. натурален пчелен
  • кондензирано мляко - 100 мл
  • ванилия - 2 пакетчета (по 0.2 г)
  • за гарниране
  • кайсии - 3 бр.
  • банани - 1 бр.
  • горски ягоди - 1 букетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бананите се нарязват на малки кубчета и се замразяват за 5-6 часа. След като се извадят от фризера се разчупват, за да не са слепнали и се поставят в блендер заедно с кондензираното мляко, пчелния мед и ванилията на прах.

Блендира се до хомогенна смес и след това се слага в подходящ съд и се замразява за около 2 часа във фризера.

Сладоледът може да се съхранява във фризера за повече от 2 часа, но в този случай трябва да се извади и да постои за около 15 минути на стайна температура, за да омекне и да може да се оформи на топки с лъжица за сладолед.

Във всяка чаша за мелба се слагат по 2-3 топки сладолед, украсява се отстрани с резенчета кайсии и кръгчета банан.

В средата на всяка мелба се слагат по 2 супени лъжици горски ягоди. Гарнирайте с листенца от горските ягоди за разкош.

Мелбата с домашен сладолед, горски ягоди и кайсии се поднася веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: