Малиново сорбе

Малиново сорбе

EfrosiaEfrosia
Джедай
9424k1015k
Малиново сорбе1 / 2
13/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
"Изискан летен десерт, хем да почерпите, хем да впечатлите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер или пасатор сложете нарязания банан, сипете замразените малини, захарта, рома (може и ликьор) и долейте сока от лайм и лимон.

Пасирайте всичко до гладка хомогенна смес. Сипете в подходящ съд по желание и сложете в камера за 30 минути.

Извадете, отново пасирайте всичко добре и пак сложете да се замрази за 8 часа. Може да повторите пасирането още веднъж по време на замразяването.

Преди да сервирате, извадете сорбето за няколко минути.

Поднесете малиновото сорбе на топки в десертни чашки с украса от свежи листа мента.

По същия начин може да приготвите и сорбе от ягоди и други горски плодове.

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: