Пълнозърнести багети тип сандвич
Integralni francuski hleb-sendvič
gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Багети»Пълнозърнести багети тип сандвич

Пълнозърнести багети тип сандвич

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k12k5
Пълнозърнести багети тип сандвич
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
14/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"От днес вече сме на багети - остава само да си изберем с какво да ги гарнираме"

Необходими Продукти

  • продукти за багетите
  • вода - 350 мл. хладка
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • пълнозърнесто брашно - 2 и 1/2 ч.ч. ( Грахам )
  • брашно - 2 ч.ч. бяло
  • суха мая - 7 г (на Йоткер)
  • зехтин - 1 с.л.
  • брашно - за оформяне
  • продукти за гарниране
  • руска салата - 1 кутия (или домашна)
  • луканка - 100 г
  • чушки - 1 бр. зелена
  • маслини
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка сипете една чаена чаша хладка вода, маята, захарта и малко брашно.

Изчакайте да се активира, след което пресейте бялото брашно и солта, добавете и пълнозърнестото и замесете средно твърдо еластично тесто. Намажете с олио и оставете покрито да втаса.

Когато е готово го разделете на четири или пет продълговати багети, които поставете в тава застлана с хартия за печене.

Ако желаете може да направите няколко разреза с нож. Отново трябва да втасат, след което ги печете в загрята фурна на 160 градуса.

След изпичането ги оставете на решетка да изстинат, нарежете и гарнирайте по желание с каквото обичате. Аз гарнирах с руска салата, луканка, маслина и чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: