Маслени ореховки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k2k7
Маслени ореховки
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
17/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Направо се топят в устата - вкусни и ароматни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маста трябва де е мека, но не течна. Разбиваме меката мас с пудра захар (50 г) и ванилии (2 бр.) с миксер на ниска степен, да се смесят добре съставките и да се получи бяла кремообразна смес. Ореховите ядки смиламе ситно.

Прибавяме към сместа от мас, захар и ванилии, като вече разбъркваме с шпатула или лъжица. Прибавяме и по етапно бяло брашно, колкото е необходимо да получим тесто, което оформяме на топка.

Завиваме с найлон и оставяме в хладилник за 20 минути. После от тестото правим малки топчета, които леко сплескваме и слагаме в тава. Отгоре в средата слагаме парченце орехова ядка. Леко притискаме ядката в тестото.

Печем ореховките в предварително нагрята на 170 градуса фурна до готовност, за приблизително 15 минути.

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: