Багети, замесени в хлебопекарна
Bageti, mešeni u mini pekari
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Багети»Багети, замесени в хлебопекарна

Багети, замесени в хлебопекарна

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k18k3k20k21
Багети, замесени в хлебопекарна
Снимка: Мария Симова
1 / 3
17/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Ето как го правят майсторите - в хлебопекарната"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете измерените продукти в казанчето на машината за хляб в следния ред - олио, топлата вода с разтворените в нея захар и сол, брашното и накрая маята. Включете машината за хляб на програма -Тесто с втасване- която е 90 минути.

Разделете тестото на три равни части и върху набрашнен плот оформете на фитили с формата на житен клас.

Поставете ги в намазана леко с олио тава и ги намажете с разбърканата предварително смес от прясното мляко и содата и поръсете със сусама.

С помощта на ножица направете няколко разреза върху всяка от тях и ги оставете за около 30 минути да се понадигнат.

Печете в нагрята фурна на 200 градуса, като на дъното предварително сте поставили купичка с вода, а решетката на втората степен на печене.

Печете така за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: