Брускети по гръцки
Brusketi na grčki načinGreek Bruschettas
gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети по гръцки

Брускети по гръцки

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k17k3k15k20
Брускети по гръцки
Снимка: Мария Симова
1 / 2
18/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции2
"Хрупкави брускети с ароматна тиросалата, а вие изберете с вино или с узо ще ги поднесете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За разядката почистете чушките от семената им и ги поставете в блендер, смелете ги на ситно.

Добавете киселото мляко и направете две-три завъртания с ножа. Натрошете сиренето и го добавете към тях, разбийте докато сиренето стане на малки и ситни гранулки.

В купа сипете сместа и на струя, добавете зехтина при непрекъснато и продължително бъркане с шпатула, докато зехтинът се усвои много добре от сместа. Тиросалатата е готова.

За брускетите затоплете леко зехтина и добавете към него настърганата на ситно малка скилидка чесън, разбъркайте и оставете настрани. Нарежете багетата на филийки и ги препечете в малка скара за принцеси.

Намажете с четка потопена в зехтина препечените филийки и ги подредете в чиния. Върху всяка филийка поставете по 1 с.л. от разядката и леко я размажете по нея.

В средата поставете по една маслинка и две срещуположно поставени четвъртини от резенчетата краставички. Брускетите по гръцки са много вкусни и лесни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: