Султан Кебап със зеленчуци и пиле

19/06/2017
veselina13
отveselina13Новак16911
"Опитайте и ще разберете защо му казват Султан кебап - достойно е всяка трапеза "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 208
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам на ситно всички зеленчуци, месото на кубчета и запържвам. Оставям плънката настрана.

Правя Бешамел, като разтопявам 2 с. л. масло и към тях прибавям настъргана скилидка чесън, след което слагам 2 лъжици супени брашно и бъркам постоянно. Към тях прибавям 350 мл прясно мляко, бърка се до получаване на хомогенна смес.

Взимам малка купчинка, в която слагам две кори за баница една върху друга, пълня с плънката от зеленчуци и месо и завивам добре с корите, след което обръщам внимателно купичката. Нареждам в намазнена тава и докато свърши плънката всичко се повтаря.

Отгоре поливам султан кебапа със соса Бешамел, след което поръсвам обилно с настърган кашкавал. Пече се на 200 градуса до златисто.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

NANA-DO
NANA-DO
25.10.2018 21:27
Получи се много вкусно, макар, че нямах всички зеленчуци. За втори път правя султан кебап, определено тази рецепта е по добра от първия ми опит. Стана по сочен. Отива в "любими".
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв