Осолена скумрия
Salted Mackerel
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Осолена Риба»Осолена скумрия

Осолена скумрия

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
4696445
Осолена скумрия1 / 3
12/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
"Вкусно мезе, приготвено с много мерак от истински майстор!"

Необходими Продукти

  • скумрия - едра 4 - 6 бр/парчето е между 400 - 600гр/
  • сол - по 1 с.л. на скумрия
  • захар - по 1 с.л. на скумрия
  • черен пипер - смлян
  • копър - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита скумрия се подсушава и се натрива със захарта и солта равномерно отвън и отвътре. В коремчето поставяме копър.

Увиваме в амбалажна хартия или хартия за печене така, че рибата да може да диша. Слагаме я над шкафчето за зеленчуци в хладилника и забравяме за 7 дена, че там въобще има риба.

На седмия ден я изваждаме и консумираме като мезенце за изстудена водка или бира.

Гарнираме осолената скумрия с парчета тънко нарязан лук поръсен с копър и полят с лимонов сок и зехтин на вкус.

В добавка маслини без костилките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
512
44
30
20
10
Дай твоята оценка: