gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака от макарони с тиквички и кайма

Мусака от макарони с тиквички и кайма

Мусака от макарони с тиквички и кайма
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
22/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Ще се влюбите в нея от първата хапка!"

Необходими Продукти

  • макарони - 1/2 пакет
  • кайма - 250 г
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 2 глави стар
  • домати - 400 г на кубчета консерва
  • олио
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • риган
  • магданоз - връзка
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да сварим макароните, ни трябва тенджера, в която сипваме вода и когато заври водата, добавяме макароните.

За да овкусим макароните, поставяме на всеки литър вода по една чаена лъжичка сол. За да не се слепват макароните, просто разбъркваме на всеки 2-3 минути.

Готовите макарони махаме от котлона, изцеждаме ги, поливаме със студена вода.Това се прави, за да не продължава процесът на готвене.

Нарязваме си лука и магданоза.

Измивате добре тиквичките и ги нарязвате на кубчета, без да ги белите. Изсипваме лука в тиган, като преди това сме сипали малко олио в него. Задушаваме го и когато омекне, добавяме тиквичките и каймата, като разбъркваме добре. Прибавяме и черен пипер, риган.

Оставяме така да поври, докато течността намалее. Когато каймата е почти готова, добавяме доматите, разбъркваме и точно преди да махнем тигана от котлона, добавяме нарязания магданоз.

Приготвяме заливката по следния начин. В купа счукваме двете яйца, млякото, двете лъжици брашно и ги разбъркваме хубаво.

В тавичка или подходящ съд изсипваме макароните. Към тях добавяме готовата смес с каймата и тиквичките, разбъркваме и накрая изсипваме заливката.

Разклащаме съда хубаво, за да проникне навсякъде, и ги пъхаме в предварително загрятата фурна, докато хванат лека коричка.

Настъргваме кашкавала. Когато макароните се запекат, поръсваме с кашкавала и връщаме във фурната. Печем, докато се разтопи самият кашкавал.

Поръсваме го с нарязан на ситно магданоз отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: