gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирана Агнеса

Сиропирана Агнеса

22/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10 парчета
"Хубаво е да отделите за всекиго поне по 3 от тези агнеси, защото в противен случай ще трябва да правите още"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата, белтъкът и захарта се разбиват добре до получаване на хомогенна смес. Содата се гаси в киселото мляко и се добавя към яйцата и захарта.

Изсипват се олиото, какаото и канелата и се разбърква добре. Брашното и содата се добавят постепенно към сместа като едновременно се разбърква всичко. Трябва да се получи средногъста смес.

В предварително намазнена и набрашнена тавичка се изсипва сместа. Пече се в загрята до 150 градуса фурна.

През това време се приготвя сиропът, като водата се загрява до кипване и към нея се добавя захарта. Вари се 5-10 минути и се оставя да се охлади.

Кремът се приготвя, като жълтъкът се разбива със захарта и разтопеното масло.

Когато сладкишът е добре изпечен, се залива с изстудения сироп и се оставя да поеме около 30-40 минути.

След като е поел цялата течност се намазва с крема. Украсява се по желание с натрошени орехи или настърган шоколад.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: