gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Мариновани камби в буркани

Мариновани камби в буркани

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k18k3k21k21
Мариновани камби в буркани
Снимка: Анонимен
2 / 3
22/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
7
"Най-вкусните камби в буркани Запретвайте ръкави и подгответе страхотна зимнина за студените месеци на годината"

Необходими Продукти

  • камби - 5 кг червени (непочистени)
  • олио - 500 мл
  • оцет - 700 мл
  • вода - 700 мл
  • захар - 500 г
  • сол - 7 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер - на вкус зърна
  • дафинов лист - на вкус
  • бахар - на вкус зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете камбите от семената и кочаните, нарежете ги на едри парчета.

В дълбока тенджера налейте олиото, оцета и водата, добавете солта, захарта, почистения и нарязан на филийки чесън и подправките на вкус.

Поставете тенджерата върху нагрят котлон да заври маринатата, след като заври, прибавете нарязаните камби и разбъркайте, попарвате ги за около 5 минути, докато леко променят цвета си (не повече, защото рискувате да станат меки, а целта е да са хрупкави).

Извадете камбите във друг по-голям съд и оставете маринатата да се поохлади. През това време наредете камбите в сухи буркани и долейте от охладената марината.

Затворете бурканите с капачките и в по голям съд стерилизирате за 10 минути варене (не повече).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: