gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Солени макарони на фурна

Солени макарони на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5022k
Солени макарони на фурна1 / 3
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ето и поредната бърза и лесна рецепта за паста, която е подходяща както за закуска, така и за обяд или лека вечеря"

Необходими Продукти

  • макарони - 500 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 3 броя
  • сирене - 250 - 300 г
  • пушено сирене - 150 г
  • кашкавал - 150 г за поръсване
  • масло - 60 - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете макароните да се сварят до полуготовност, отцедете ги и ги сипете в подходяща подмазнена тава.

Разбъркайте ги с малко меко масло, натрошеното сирене и нарязаното на дребни парченца пушено сирене.

Разбийте яйцата с прясното мляко и залейте макароните.

Сложете макароните да се пекат в умерено загрята фурна до пълна готовност.

Поднесете солените макарони на фурна леко охладени, поръсени с малко магданоз или копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
58
45
37
22
10
Дай твоята оценка: