Грис халва

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k8k
24/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
"Любим вкус от детството - грис халва с бадеми, която лесно може да приготвите вкъщи!"

Необходими Продукти

  • пшеничен грис - 1.5 ч.ч.
  • мазнина - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.или на вкус
  • вода - 2 ч.ч.
  • бадеми - 1 ч.ч. обелени и леко натрошени, може и орехи
  • лимонена киселина - 1 пакетче (10 - 15 г)
  • канела - 1 пръчка или на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мазнината се кипва и в нея се слагат грисът и обелените бадеми. Пържи се, докато бадемите станат златисти и грисът се зачерви.

В отделен съд се кипва водата със захарта. Добавят се пръчката канела и лимонената киселина. Залива се внимателно запърженият грис. Оставяме настрани, докато грисът поеме сиропа.

Докато халвата е топла, се слага във форми, на дъното на които има поставени малко нарязани бадеми.

Когато изстине халвата, се обръща. Получените формички поръсваме с пудра захар.

P.S. Важно е да използвате пшеничен, а не царевичен грис!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
510
410
34
24
11
Дай твоята оценка: