Грис халва

Грис халва

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k4k
24/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
"Любим вкус от детството - грис халва с бадеми, която лесно може да приготвите вкъщи!"

Необходими Продукти

  • грис - 1, 5 ч.ч.
  • мазнина - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.или на вкус
  • вода - 2 ч.ч.
  • бадеми - 1 ч.ч. обелени и леко натрошени, може и орехи
  • лимонена киселина - 15 гр.
  • канела - 1 пръчка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мазнината се кипва и в нея се слагат грисът и обелените бадеми. Пържи се, докато бадемите станат златисти и грисът се зачерви.

В отделен съд се кипва водата със захарта. Добавят се пръчката канела и лимонената киселина. Залива се внимателно запърженият грис. Оставяме настрани, докато грисът поеме сиропа.

Докато халвата е топла, се слага във форми, на дъното на които има поставени малко нарязани бадеми.

Когато изстине халвата, се обръща. Получените формички поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

5 10
4 10
3 4
2 4
1 1
Дай твоята оценка: