Начин на приготвяне
Пресяваме 1 2/3 ч.ч. брашно заедно с 1 ч.л. бакпулвер. Изкарваме предварително яйцата на стайна температура. В купа слагаме яйцата едно след друго и ги разбиваме с миксер.
Добавяме захарта и разбиваме отново. Прибавяме 1/2 ч.ч. олио. Добавяме брашното и разбиваме цялата смес, докато стане еднородна. Обелваме бананите и ги нарязваме на малки парчета.
Най–накрая слагаме фъстъченото масло и нарязаните банани и разбъркваме с лъжица, за да се смесят всички съставки. Намазваме с олио формата за кекс и я посипваме с брашно, за да не лепне кексът.
Печем го на 180 градуса в загрята предварително фурна до суха клечка. Като изстине, го обръщаме в голяма чиния. Ръсим с пудра захар с цедка пожелание. От дозата се получава малък кекс.