Паниран сладолед с шоколад

23/06/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор29713719581
"Невероятен десерт, който няма как да бъде забравен Опитайте"
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо746
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • сладолед - 80 г по избор
  • руло - 1/2 опаковка от 115 г
  • яйца - 1 бр.
  • галета - за овалване
  • олио - 200 мл
  • течен шоколад - 50 г
  • сметана - бита, за гарниране
  • портокали - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола слагам мазнината да се загрее добре. През това време оформям добре замразения сладолед на топка (с помощта на лъжица за сладолед).

Нарязвам рулото на 6 парчета, дебели около 1 см. Слагам сладоледа върху едно от тях и с другите го облепям от всички страни и отгоре. Получава се голяма топка.

Топвам в разбитото яйце, после овалвам добре с галета и пускам в горещата мазнина. С помощта на решетъчна лъжица обръщам да се изпържи от всички страни до лек златист цвят.

Изваждам върху салфетка да се отцеди от мазнината. Поставям в подходяща чинийка, заливам с течен шоколад, гарнирам с плод и бита сметана.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар