Макарони на фурна
Kadaif

Макарони на фурна

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k8k
26/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Класика в жанра! Без много обяснения, това си остава една от най-любимите български рецепти!"

Необходими Продукти

  • макарони - 50 гр.
  • прясно мляко - 75 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 30 гр.
  • масло - 15 гр.
  • ванилия
  • захар - пудра 10 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме водата да кипне. Пускаме малко сол. Във врящата вода слагаме макароните, които варим до омекване.

В тава запържваме мазнината, като в нея поставяме изцедените макарони. Разбъркват се. Заливат се със приготвена смес от разбитите яйца, млякото и захарта.

Печат се във фурна до зачервяване.

Поднасяте макароните на фурна хладни, поръсени с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
510
43
31
21
11
Дай твоята оценка: