Начин на приготвяне
Стопляме много малко водата. В 200 мл вода слагаме 3 с.л брашно, 1 ч.л захар и маята. Разбъркваме всичко с лъжица. Покриваме с кърпа.
Оставяме да се разтвори и да се активира маята. В останалато брашно слагаме лимецовото брашно и правим дупка по средата.
Вътре слагаме останалите 100 мл вода, розмарина, солта и олиото. После слагаме активиралата се мая вътре.
Замесваме меко тесто. Тестото го слагаме върху посипано с брашно място и замесваме докато стане пухкаво и меко.
Като е готова топката тесто го прехвърляме в намазана с олио куп, завъртаме го отвсякъде да се омазни и го покриваме с кърпа на топло да втаса за 40 минути докато се надигне. Бухва много и става меко.
Подходящо за направа на хляб.